Akcja edukacyjna Fundacji Małgosi Braunek „Bądź” i Sante

28 stycznia Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” i Sante organizują w Studio Sante Uzdrowisku Miejskim w Warszawie akcję edukacyjną pt. „Jedność ciała i umysłu. Integralne podejście do zdrowia i prewencji chorób”. Na pierwszym z serii spotkań, uczestnicy będą mieli okazję uzyskać interdyscyplinarną wiedzę z zakresu nierozdzielności i współfunkcjonowania ciała i umysłu oraz wpływu umysłu na zdrowie. Program jest odpowiedzią na rosnącą potrzebę edukacji zdrowotnej oraz podstawą medycyny holistycznej.

„Człowiek jest jednością ducha i ciała – cudowną, tajemniczą, niepodzielną. Lekarz, który to rozumie, leczy całego człowieka, usuwając przede wszystkim źródła chorób, nie tylko ich objawy i skutki”.

Małgorzata Braunek

Źródło zdjęcie http://zwierciadlo.pl/

„Twoje zdrowie jest w Twoich rękach” – tym hasłem Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” od początku swego istnienia promuje akcje edukacyjne z różnych dziedzin medycyny holistycznej, czyli integralnego podejścia do zdrowia. Według medycyny holistycznej, ciało, umysł i duch stanowią jedność. Spotkanie edukacyjne 28 stycznia w Studio Sante Uzdrowisku Miejskim poprowadzi lek. med. Elżbieta Dudzińska. Celem spotkania jest poznanie podstaw zintegrowanego leczenia według którego ciało, umysł i duch stanowią nierozerwalną jedność. Uczestnicy dowiedzą się, jak funkcjonuje umysł i jak wpływa na nasze ciało, a w konsekwencji – zdrowie. Zaprezentowane zostaną również wzorce myślenia i wynikające z nich optymistyczne lub pesymistyczne postawy wobec życia oraz wzorce świadomego funkcjonowania umysłu. Lek med. Elżbieta Dudzińska przybliży zagadnienia dotyczące neuropatyczności mózgu,  torowania, neuronów lustrzanych czy dysonansu. Partnerem akcji jest firma Sante, producent zdrowej żywności, której ważnym elementem działalności jest edukacja prozdrowotna i holistyczne podejście do zdrowia.

„Jedność ciała i umysłu. Integralne podejście do zdrowia i prewencji chorób”

28.01.2017 godz.11:00-14:00 Studio Sante Uzdrowisko Miejskie, ul. Jagiellońska 55A, Warszawa

Spotkanie obejmuje zagadnienia:

• Jak wykorzystać niezwykły potencjał własnego umysłu?
  • Krótka „instrukcja obsługi”, czyli co warto wiedzieć o własnym mózgu
  • Umysł i ciało jako nierozłączna para
  • Medycyna umysł – ciało
  • Dlaczego i jak myśli i emocje zmieniają strukturę i działanie mózgu?
  • Neuroplastyczność – co to jest i jak działa?
  • Torowanie – jak je wykorzystać i jak być czujnym na jego wpływ?
  • Nieświadomość adaptacyjna
  • Pułapki umysłu
  • Dlaczego umysł trzeba ćwiczyć?
  • Myśli i emocje jako materia i biochemia – determinanty naszego samopoczucie, zdrowia i motywacji do działania

Zastanów się chwilę i odpowiedz sobie na pytania:

• Co tak naprawdę wiesz na temat funkcjonowania własnego umysłu?
  • Co wiesz na temat stereotypów i ich wpływu na podejmowanie decyzji?
  • Co mówi Twoja mowa ciała?
  • Dlaczego towarzystwo pewnych osób wprawia Cię w depresję?
  • Czy dostrzegasz mechanizmy manipulacji i czy wiesz, jakie są sposoby wywierania wpływu na Ciebie przez innych?
  • Dlaczego pewne osoby budują dobre relacje z innymi, a inne nie?
  • Co sprawia, że człowiek jest kreatywny?
  • Czy pamięć musi się pogarszać z wiekiem?
  • Jak przyspieszyć tempo uczenia się?

Zacznij od  poznania siły i potencjału własnego umysłu. Dowiedz się, jak wpływa na Twoje  życie.

Fundacja Małgosi Braunek „Bądź” wyraża społeczną potrzebę głębokiej reformy medycyny onkologicznej w Polsce, promuje i wspiera zintegrowane podejście zarówno do zdrowia, jak i do choroby, zainspirowane filozofią życia Małgosi Braunek i jej osobistym doświadczeniem choroby nowotworowej. Fundacja inicjuje i wspiera współpracę różnych dziedzin medycyny konwencjonalnej i niekonwencjonalnej poprzez szerzenie merytorycznej, wiarygodnej wiedzy o medycynie pełnej, zintegrowanej i konieczności całościowego leczenia człowieka. Nadrzędnym celem Fundacji „Bądź” jest reforma medycyny onkologicznej w Polsce, począwszy od profilaktyki, poprzez zintegrowane metody leczenia, po rekonwalescencję i zapobieganie nawrotom choroby.

Więcej informacji na stronie: www.fundacjabadz.pl

Sante jest ekspertem na rynku zdrowej żywności w Polsce i na świecie. Bogata i różnorodna oferta obejmuje ok. 250 produktów. Ważnym elementem działalności firmy Sante jest edukacja prozdrowotna i holistyczne podejście do zdrowia. Sante organizuje konferencje i prelekcje na temat prawidłowego odżywiania, ogólnopolskie eventy oraz spotkania z ekspertami i autorytetami w dziedzinie zdrowia. Publikuje systematycznie materiały prozdrowotne, uwzględniające najnowszą wiedzę z żywienia i medycyny.  Centrum edukacji prozdrowotnej Sante jest także utworzone w 2015 r. Studio Sante Uzdrowisko Miejskie z Wodą Ożywioną i strefami: Beauty, rehabilitacji i odnowy biologicznej . Unikatowe na skalę europejską SPA & Wellness poprzez pielęgnację ciała i ducha oraz najnowocześniejsze terapie i personalną opiekę dietetyczną zapewnia holistyczne podejście do zdrowia.  Więcej informacji na stronie: www.sante.pl

Lek. med. Elżbieta Dudzińska uzyskała certyfikaty w Instytucie Medycyny Behawioralnej: Center for Mindfulness in Medicine przy University of Massachusetts Medical School w USA. Jest absolwentką Medycyny Integralnej na Uniwersytecie Arizona w USA, od dziesięciu lat prowadzi szkolenia i wykłady na temat zdrowia, stylu życia, diety, stresu, jedności ciała i umysłu, współpracując z międzynarodowymi firmami szkoleniowymi i prowadząc własną firmę dedykowaną w/w działalności.

Kontakt:

Sante
Agnieszka Sawicka
tel. 609 600 797
asawicka@sante.pl

Fundacja Małgosi Braunek „Bądź”
warsztaty@fundacjabadz.pl

Zapisy: tel. 571 207 720, warsztaty@fundacjabadz.pl