Batony GO ON Vitamin – Spożywczy HIT Targów Warsaw Food Expo 2018

Baton GO ON Vitamin kokosowy, nowy produkt firmy Sante, został nagrodzony w konkursie „Spożywczy Przebój Targów Warsaw Food Expo – edycja 2018” w kategorii „Spożywczy HIT”. Kryteria, które brano pod uwagę, to m.in. wyjątkowe właściwości żywieniowe i smak. Baton GO ON Vitamin zawiera aż 7 witamin, magnez i błonnik pokarmowy – składniki odżywcze istotne dla osób aktywnych fizycznie. Został także wzbogacony w L-karnitynę, aminokwas polecany dla sportowców.

Baton GO ON Vitamin – zasłużona nagroda dla najlepszych

Podczas tegorocznych Targów Warsaw Food Expo miała miejsce premiera nowego batona GO ON Vitamin, stworzonego specjalnie dla osób aktywnych fizycznie. Produkt firmy Sante uzyskał prestiżowe wyróżnienie – „Spożywczy HIT 2018 r.”. W konkursie pod uwagę brano nie tylko wysoką wartość odżywczą i pyszny smak produktów, lecz łącznie aż siedem kryteriów:

• wyjątkowe właściwości żywieniowe
  • smak
  • składniki produktu zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego
  • posiadane oznaczenia, znaki wyróżnień świadczące o wyższej jakości i specyficznych cechach produktu na etykiecie
  • właściwe oznakowanie na etykiecie
  • wzornictwo, estetyka opakowania, funkcjonalność opakowania
  • trafność oferty handlowej oraz rynkowa promocja produktu.

Baton kokosowy GO ON Vitamin uzyskał bardzo wysoką notę wymagającego jury, uzyskując zasłużony tytuł, potwierdzający jego świetną jakość.

Baton kokosowy GO ON Vitamin – zdrowy produkt dla aktywnych

Baton GO ON VItamin kokosowy ma tak dopracowany skład, by dostarczał najważniejszych składników odżywczych dla osób aktywnych. Zawiera aż 7 witamin, jest źródłem magnezu i błonnika. Witaminy z grupy B (niacyna, tiamina, witamina B5, witamina B6, witamina B12) wspomagają metabolizm energetyczny, czyli różne reakcje chemiczne, w wyniku których energia jest pozyskiwana, przetwarzana i wykorzystywana. Magnez i witamina C pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Już jedna porcja 50 g (czyli jeden baton) spożywana w ramach prawidłowo zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia pomoże uzyskać te efekty zdrowotne. Baton zawiera też witaminę E, nazywaną często witaminą młodości. Wzbogacono go w L-karnitynę, czyli aminokwas, wpływający na spalanie tłuszczu i regenerację organizmu. Baton GO ON Vitamin kokosowy zaskakuje przepysznym smakiem – można po niego sięgać w trakcie lub po treningu. Ze względu na wysoką wartość odżywczą znakomicie zastąpi inne przekąski i jest odpowiedni dla wszystkich osób, nie tylko profesjonalistów.

Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Jej misją jest dostarczanie konsumentom żywności mającej korzystny wpływ na zdrowie oraz propagowanie wiedzy o prawidłowym odżywianiu i zdrowym stylu życia. Bogata i różnorodna oferta Sante obejmuje około 200 produktów w kategoriach: płatki śniadaniowe, ciastka i batony zbożowe, kasze, ziarna, batony proteinowe, masła orzechowe, napoje roślinne, pasty i pasztety roślinne, suplementy dla sportowców i inne. Flagowe marki Sante, rozpoznawalne i cenione przez konsumentów, to: Granola, Fit, Musli, Crunchy, Skarby Ziemi, Lovege, Go On, Green Tree, Cookiss, Flipsy. W 2016 r. firma Sante otrzymała prestiżowe wyróżnienie „Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma” w kategorii: Zdrowa żywność.