Firma SANTE tytularnym sponsorem grupy kolarskiej BSA

Firma SANTE, znany producent żywności prozdrowotnej, postanowiła wesprzeć zawodową grupę kolarstwa górskiego BSA Pro Tour, zostając jej głównym sponsorem. Decyzja ta wpisuje się w filozofię i misję działania firmy SANTE, która już od 20 lat promuje w Polsce zdrowy styl życia.

Uroczysta prezentacja grupy, która od nowego sezonu będzie się nazywała: Sante – BSA Tour miała miejsce 15 lutego 2013 roku w Urzędzie Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy. Wśród zaproszonych gości nie zabrakło prezesa grupy BSA – Dariusza Nocenia, przedstawiciela firmy SANTE – Piotra Pichalskiego oraz lokalnych oficjeli: burmistrza dzielnicy Białołęka – Adama Grzegrzółki oraz jego zastępcy – Piotra Jaworskiego. W obecności kamer TVP Warszawa odbyła się prezentacja wzmocnionej doświadczeniem i uzupełnionej młodymi talentami drużyny.

Nieco później, w kuluarach rozgorzały gorące dyskusje nad szansami grupy w nadchodzącym sezonie. W powietrzu dało się wyczuć atmosferę nadziei i oczekiwań przed rozpoczynającą się całoroczną rywalizacją. Puchar Świata w dyscyplinie olimpijskiej XCO oraz zaliczane do klasyfikacji Pucharu Świata maratony MTB – to w tych dyscyplinach grupa Sante – BSA będzie rywalizować na lokalnych i europejskich trasach.

Wsparcie grupy BSA jest dla firmy SANTE bardzo ważnym przedsięwzięciem. Dzięki niemu stowarzyszenie będzie mogło skutecznie realizować swoje najważniejsze cele – rozwój dzieci i młodzieży oraz popularyzację sportu wśród najmłodszych. SANTE podpisuje się pod tymi celami, gdyż propagowanie zdrowego trybu życia poprzez aktywność fizyczną stanowi niezwykle istotny aspekt filozofii firmy. Inwestycja w kolarską grupę zawodową ma być też formą zachęty dla innych firm, aby podążały tą samą drogą, stawiając kolejne kroki w kierunku rozwoju sportu w naszym kraju.

-Nawiązanie współpracy ze stowarzyszeniem sportowym BSA jest także rodzajem zachęty, pozytywnym bodźcem dla powstania kolejnych takich inicjatyw. Chcemy, aby sport w naszym kraju nieustannie się rozwijał, nie tylko jeśli chodzi o najpopularniejsze dyscypliny: piłkę nożną i siatkówkę. Firma SANTE inwestując w kolarstwo  pragnie wytyczyć drogę, którą będą podążać również inne firmy – mówi Piotr Pichalski, rzecznik Sante.

Grupa BSA w większości złożona jest z młodych zawodników, którzy w przyszłości mogą reprezentować nasz kraj na Igrzyskach Olimpijskich. Nadchodzący sezon będzie początkiem ich wielkich karier, które wielu z nich, miejmy nadzieję, zaprowadzą na olimpijskie trasy. Tego z całego serca im życzymy, ciesząc się, że firma SANTE może dołożyć cegiełkę do rozwoju grupy Sante – BSA Tour. Życzymy im wszystkiego najlepszego w nadchodzącym sezonie. Doświadczonym zawodnikom wielu sukcesów, a najmłodszym dodatkowo spełnienia marzeń oraz wielu chwil radości. Sport to zdrowie, jednak aby sprawiał przyjemność musi być w nim pierwiastek zabawy!

Jako przedstawiciel firmy SANTE pragnę wyrazić ogromną radość z udziału w prezentacji drużyny przed rozpoczynającym się sezonem. Głęboko wierzymy w to, że jest ona początkiem udanej współpracy, która zaowocuje wieloma sukcesami zespołu Sante – BSA Tour  na arenie krajowej i międzynarodowej – mówi Piotr Pichalski.

Sante znaczy zdrowie – od początku swojego istnienia działamy zgodnie z tą filozofią. Firma Sante A. Kowalski sp. j. jest ekspertem w produkcji żywności funkcjonalnej czyli żywności korzystnej dla zdrowia oraz liderem na rynku musli, produktów sojowych i cukru trzcinowego. W portfolio firmy znajduje się około 100 pozycji produktowych wspierających zdrowy tryb życia i odżywiania. Utrzymujemy dynamiczny i stały wzrost obrotów, a nasze produkty cieszą się uznaniem konsumentów w kraju i za granicą – w Wielkiej Brytanii, na Litwie, w Estonii, Szwecji, Austrii, Islandii, ale też na Bliskim Wschodzie. Pozycję firmy i marki Sante potwierdzają też liczne nagrody i wyróżnienia, takie jak tytuł „Gazeli Biznesu” przyznawany w rankingu dziennika „Puls Biznesu”, wyróżnienie w plebiscycie „Złoty Paragon”, „HIT HANDLU” i „Laur Konsumenta”.