Kulinarne sekrety w Wilanowie z Grzegorzem Łapanowskim

Sante wspiera i zaprasza na weekendowe imprezy warszawskie

Równolegle też Sante angażuje się w promocję zdrowego stylu życia i wspiera różnorodne inicjatywy o charakterze edukacyjnym, ale też propagujące ciekawe formy spędzania czasu. Takie jak imprezy, które odbędą się w Warszawie w nadchodzącą sobotę 19 maja – warsztaty kulinarne dla dzieci pod hasłem „Posmakuj historii – kulinarne sekrety pałacu w Wilanowie” oraz „Otwieramy Żoliborz”.

„Posmakuj historii – kulinarne sekrety pałacu w Wilanowie” to impreza zorganizowana we współpracy Muzeum Pałac w Wilanowie, Grzegorza Łapanowskiego, fundację Slow Food Youth Warszawa i firmę Sante. Warsztaty kulinarne dla dzieci zaprojektowano zgodnie z przyjętą i sprawdzającą się od lat dewizą edukatorów Muzeum Pałacu w Wilanowie: jak się uczyć, to się bawić, jak się bawić, to się uczyć. Odkrywanie historii kulinarnych obywać się będzie przy zaangażowaniu wszystkich dziecięcych zmysłów – uczestnicy poznają aromatyczne przyprawy korzenne, świeże zioła i ich niecodzienne połączenia z owocami.

Program spotkania obejmuje warsztaty gotowania pod okiem rekonstruktorów historycznych dla najmłodszych. W tym czasie rodzice zostaną zaproszeni na wycieczkę po nieznanych zakamarkach Wilanowa.

Będzie też można skorzystać z degustacji produktów firmę Sante dostępnych przy specjalnie przygotowanych stanowiskach.

Cena: 3 zł (bilet wstępu do parku)

Obowiązuje rezerwacja

tel: 22 842 07 95

rezerwacja@wilanow-palac.pl

Wszystkie szczegóły dostępne są na stronie http://www.wilanow-palac.pl

„Otwieramy Żoliborz” to propozycja dla mieszkańców i sympatyków tej dzielnicy, w której trakcie przewidziane są liczne atrakcje dla najmłodszych i dorosłych. Imprezę otworzy wspólne śniadanie dla Żoliborzan, a po nim odbędzie się m.in. spektakl dla dzieci „Podróż z Pchłą Szachrajka” w reżyserii Anny Seniuk, wystawa plakatu „Bajki Leonarda da Vinci”, spektakl Flash Mob Orchesta. Zaplanowano też akcję specjalną na rzecz ucznia żoliborskiej szkoły chorego na białaczkę „Oddajemy krew dla Dawida”.

Firma Sante jest jednym ze sponsorów imprezy i dla uczestników przygotowała punkty degustacyjne, gdzie będzie można skosztować pysznych smakołyków – Ciasteczek Owsianych, Batoników Crunchy, nowego musli  Musli Lo – bez dodatku cukru, zawierające inulinę, które doskonale smakuje z napojem ryżowym Alpro.

Szczegóły imprezy dostępne są na stronie: http://www.zoliborz.org.pl

Zapoznaj się z informacją prasową: 17_05_warsztaty_kulinarne_w_wilanowie_informacja_prasowa

Sante znaczy „Zdrowie” – od początku swojego istnienia działamy zgodnie z tą filozofią. Firma Sante A. Kowalski sp. j. jest ekspertem w produkcji żywności funkcjonalnej czyli żywności korzystnej dla zdrowia oraz liderem na rynku musli, produktów sojowych i cukru trzcinowego. W portfolio firmy znajduje się około 100 pozycji produktowych wspierających zdrowy tryb życia i odżywiania. Utrzymujemy dynamiczny i stały wzrost obrotów, a nasze produkty cieszą się uznaniem konsumentów w kraju i za granicą – w Wielkiej Brytanii, na Litwie, w Estonii, Szwecji, Austrii, Islandii, ale też na Bliskim Wschodzie. Pozycję firmy i marki Sante potwierdzają też liczne nagrody i wyróżnienia, takie jak tytuł „Gazeli Biznesu” przyznawany w rankingu dziennika „Puls Biznesu”, wyróżnienie w plebiscycie „Złoty Paragon”, „HIT HANDLU”, i „Laur Konsumenta”.