Musli Lo z inuliną bez dodatku cukru

Sante dla sylwetki i zdrowia –

Musli Lo z inuliną i bez dodatku cukru

Firma Sante wprowadziła na rynek nową linię dietetycznych produktów śniadaniowych, które pomagają dbać o sylwetkę i wzmacniają układ odpornościowy –  Musli Lo bez dodatku cukru z inuliną. Brak cukrów dodanych obniża kaloryczność produktu, zaś wzbogacenie w inulinę, naturalny dodatek, wspomaga pracę jelit i dodatkowo stymuluje wzrost pożytecznej mikroflory jelitowej. Musli Lo są dostępne w dwóch wariantach smakowych – Musli Lo z owocami oraz Musli Lo orkiszowe z jagodami goji. Należy do kategorii żywności funkcjonalnej o korzystnym wpływie na ludzki organizm.

Zaburzenie mikroflory jelitowej może doprowadzić do osłabienia organizmu. Zachwianie równowagi może być spowodowane różnymi czynnikami, takimi jak przebyte choroby, kuracje antybiotykowe czy sterydowe, palenie papierosów, środki przeczyszczające czy stres. Dlatego wzmacnianie układu odpornościowego należy rozpocząć od poprawy stanu jelit.

Doskonałym rozwiązaniem mogą być nowe produkty firmy Sante – Musli Lo bez dodatku cukru o obniżonej kaloryczności. Dostępne w dwóch wariantach smakowych – Musli Lo z owocami oraz, pierwsze tego typu na rynku, Musli Lo orkiszowe z jagodami goji (czytać godżi). Owoce goji są bogatym źródłem witaminy C i beta karotenu oraz innych cennych substancji odżywczych, dlatego uznawane są za „super fruits” czyli super owoce. Posiadają m.in. właściwości antyoksydacyjne i wzmacniające odporność organizmu. Owoce goji znane są już od ponad 2000 lat w tradycji chińskiej i tybetańskiej. Ich pnącza znaleźć można w Chinach, Tybecie i Indiach. Mają łagodny słodko-kwaśny smak.

Musli Lo, dzięki swojej kompozycji, są zarówno bogatym źródłem witamin i składników mineralnych (takich jak: tiamina, kwas foliowy, potas, fosfor, żelazo, cynk, magnez) oraz błonnika (ponad 11%!), ale przede wszystkim inuliny – naturalnego prebiotyku. Inulina stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych, takich jak Lactobaccillus czy Bifidobacterium, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Musli Lo dzięki dużej zawartości błonnika może hamować łaknienie, zwiększać odczuwanie sytości i tym samym wpływać na zmniejszenie ilości przyjmowanych pokarmów. Ma to dodatkowo korzystny wpływ na redukcję masy ciała i może być cennym elementem diety osób dbających o linię.

Musli Lo to kolejne produkty firmy Sante – eksperta żywności funkcjonalnej. Produkty zostały stworzone z myślą o wszystkich, którzy chcą dłużej cieszyć się zdrowiem i energią, są świadomi roli diety i zdrowego trybu życia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Musli Lo dostępne są w opakowaniach 300 g.

Zapoznaj się z informacją prasową: 30_01_sante_nowe_musli_lo_informacja_prasowa.

***

Sante znaczy „Zdrowie” – od początku swojego istnienia działamy zgodnie z tą filozofią. Firma Sante A. Kowalski sp. j. jest ekspertem w produkcji żywności funkcjonalnej czyli żywności korzystnej dla zdrowia oraz liderem na rynku musli, produktów sojowych i cukru trzcinowego. W portfolio firmy znajduje się około 100 pozycji produktowych wspierających zdrowy tryb życia i odżywiania. Utrzymujemy dynamiczny i stały wzrost obrotów, a nasze produkty cieszą się uznaniem konsumentów w kraju i za granicą – w Wielkiej Brytanii, na Litwie, w Estonii, Szwecji, Austrii, Islandii, ale też na Bliskim Wschodzie. Pozycję firmy i marki Sante potwierdzają też liczne nagrody i wyróżnienia, takie jak tytuł „Gazeli Biznesu” przyznawany w rankingu dziennika „Puls Biznesu”, wyróżnienie w plebiscycie „Złoty Paragon”, „HIT HANDLU”, i „Laur Konsumenta”.