Musli Sante – nowa, ulepszona receptura

Platki śniadaniowe Musli Sante

Firma Sante ulepszyła recepturę kultowego Musli, które od lat cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem konsumentów, poszukujących smacznej i zdrowej żywności. Nowe Musli Sante zawiera rekordową na rynku ilość opiekanych i surowych płatków zbożowych (w tym: pełnoziarnistych płatków owsianych). Dostarcza nawet 6 składników mineralnych, 2 witamin oraz błonnika. Wyróżnia je niska zawartość tłuszczów. Musli Sante to produkt bez dodatku substancji konserwujących, barwników, glutaminianów, emulgatorów i spulchniaczy. Pyszne z natury!

Energia zbóż i moc pełnego ziarna

W składzie nowego Musli Sante znajduje się do czterech rodzajów zbóż: jęczmień, owies,  pszenica, kukurydza, które dostarczają energii pochodzącej z węglowodanów złożonych. Każde opakowanie kryje od 72% do 83% płatków zbożowych (w zależności od smaku), w tym również dużą ilość pełnoziarnistych płatków owsianych:

Tak duża zawartość pełnoziarnistych płatków zbożowych w Musli to prawdziwy rekord na rynku polskim, zdecydowanie wyróżniający produkt na tle konkurencji. Pełne ziarno owsa jest skarbnicą witamin i minerałów, w przeciwieństwie do zbóż oczyszczanych, które w procesie rafinacji są pozbawiane otrąb i zarodka, najbogatszych w substancje bioaktywne.

Musli Sante – pełne witamin i minerałów

Nowe Musli Sante dzięki zwiększeniu ilości pełnoziarnistych płatków zbożowych dostarcza teraz jeszcze więcej witamin i minerałów. Jest źródłem dwóch ważnych witamin z grupy B: tiaminy i niacyny, a ponadto zawiera nawet pięć składników mineralnych: potas, fosfor, magnez, żelazo, cynk. Stanowi także świetne źródło błonnika pokarmowego, który jest niezbędny w codziennej, prawidłowo zbilansowanej diecie. Musli Sante wyróżnia się także niską zawartością tłuszczów. To idealna propozycja dla osób, które dbają o smaczną i urozmaiconą dietę, pełną najcenniejszych substancji odżywczych.

Bez zbędnych dodatków

Musli Sante to produkt bez dodatku substancji konserwujących, barwników, glutaminianów, emulgatorów i spulchniaczy. Firma Sante, tworząc swoje produkty, wychodzi z założenia, że to, co najlepsze, pochodzi z natury. Tworząc te smakowite kompozycje musli, dobierała najbogatsze w składniki odżywcze i różnorodne w smakach zboża, oraz najpyszniejsze dodatki: suszone owoce oraz bakalie: rodzynki i migdały. Nowe Musli owocowe zawiera aż 25% owoców: daktyla, żurawiny i jabłka; Musli tropikalne uwodzi smakiem suszonego daktyla i kandyzowanych: ananasa i papai; Musli tradycyjne ma w składzie pyszne rodzynki i migdały. Musli Sante z napojem roślinnym, jogurtem czy mlekiem to gwarancja pysznego śniadania i udanego poranka dla całej rodziny.

Nowe opakowanie Musli Sante

Nowe Musli Sante wyróżnia nie tylko ulepszony skład, lecz także nowe opakowanie. Jego żywe kolory przyciągają wzrok, podobnie jak zamieszczone na nim zdjęcia różnych rodzajów płatków z dużą ilością owoców czy bakalii, na widok których cieknie ślinka. Wyraziste oznaczenie „Whole grain” (pełne ziarno) oraz „Hight fibre” (wysoka zawartość błonnika) zwracają uwagę na istotne cechy produktu, wyróżniające go spośród konkurencji.

Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Jej misją jest dostarczanie konsumentom żywności mającej korzystny wpływ na zdrowie oraz propagowanie wiedzy o prawidłowym odżywianiu i zdrowym stylu życia. Bogata i różnorodna oferta Sante obejmuje około 200 produktów w kategoriach: płatki śniadaniowe, ciastka i batony zbożowe, kasze, ziarna, batony proteinowe, masła orzechowe, napoje roślinne, pasty i pasztety roślinne, suplementy dla sportowców i inne. Flagowe marki Sante, rozpoznawalne i cenione przez konsumentów, to: Granola, Fit, Musli, Crunchy, Skarby Ziemi, Lovege, Go On, Green Tree, Cookiss, Flipsy. W 2016 r. firma Sante otrzymała prestiżowe wyróżnienie „Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma” w kategorii: Zdrowa żywność.