Nowe bakalie od Sante!

Firma Sante poszerzyła portfolio o orzechy nerkowca i suszone daktyle. To jedne z najsmaczniejszych, najpopularniejszych i najbardziej wartościowych odżywczo bakalii. Idealne jako zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych, niezastąpione do ciast i deserów, smakowite i sycące, mogą stanowić świetne urozmaicenie diety.

Orzechy nerkowca – właściwości

Orzechy nerkowca są nie tylko smaczne, lecz także pełne składników odżywczych. Wyróżniają się wysoką zawartością niacyny, czyli witaminy B3 (PP). Zawierają rekordową ilość składników mineralnych: fosfor, magnez, cynk, żelazo, selen i potas. Są źródłem białka i bogactwem błonnika pokarmowego. Są niezastąpione jako zdrowa przekąska na wycieczkę, do pracy czy do szkoły, często dodawane do wypieków i deserów.

Daktyle – właściwości

Daktyle suszone to jedne z najpopularniejszych i najsłodszych bakalii. Są także cenione ze względu wysoką zawartość potasu i miedzi, a ponadto dostarczają błonnika pokarmowego. Są niezastąpione w kuchni jako wspaniały dodatek do ciast i deserów, można je dodawać do sałatek czy dan orientalnych, np. kurczaka na słodko z daktylami.

Bakalie – zdrowe przekąski

Bakalie kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych – witamin, minerałów, białka i błonnika. Stanowią nie tylko obowiązkowy dodatek do pysznych dań, lecz także wartościową odżywczo, zdrową przekąskę. Poza nowościami – daktylami suszonymi i orzechami nerkowca – w portfolio Sante są dostępne również: migdały, żurawina suszona, mieszanka studencka, słonecznik łuskany, rodzynki sułtańskie, śliwki suszone, morele suszone, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pestki dyni, czyli wszystko, co najlepsze wprost z natury.

Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Jej misją jest dostarczanie konsumentom żywności mającej korzystny wpływ na zdrowie oraz propagowanie wiedzy o prawidłowym odżywianiu i zdrowym stylu życia. Bogata i różnorodna oferta Sante obejmuje około 200 produktów w kategoriach: płatki śniadaniowe, ciastka i batony zbożowe, kasze, ziarna, batony proteinowe, masła orzechowe, napoje roślinne, pasty i pasztety roślinne, suplementy dla sportowców i inne. Flagowe marki Sante, rozpoznawalne i cenione przez konsumentów, to: Granola, Fit, Musli, Crunchy, Skarby Ziemi, Lovege, Go On, Go On Nutrition, Green Tree, Cookiss, Flips. W 2016 roku firma Sante otrzymała prestiżowe wyróżnienie „Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma” w kategorii: Zdrowa żywność.