Nowe batony GO ON Energy i Vitamin – wsparcie dla aktywnych

Firma Sante wprowadziła na rynek batony GO ON ENERGY i GO ON VITAMIN stworzone specjalne dla osób, które kochają sport, a jednocześnie uwielbiają smak klasycznych słodkich batonów. Nowe batony zawierają witaminy, które wspomagają metabolizm energetyczny. Baton GO ON Vitamin kokosowy wzbogacono w L‑karnitynę, aminokwas często przyjmowany przez sportowców. Baton GO ON Energy orzechowo‑karmelowy zawiera naturalny ekstrakt z guarany i kofeinę tak, że można nim zastąpić filiżankę kawy.

Energia dla aktywnych

Firma Sante stworzyliśmy przekąski, które wpisują się w ideę marki GO ON, dostarczając zdrowej energii:

• Baton GO ON Vitamin kokosowy
  • Baton GO ON Energy orzechowo‑karmelowy

Zawierają aż siedem witamin istotnych w diecie osób aktywnych fizycznie. Niacyna, tiamina, witamina B5, witamina B6, witamina B12 wspomagają metabolizm energetyczny, czyli wszelkie reakcje chemiczne związane z pozyskiwaniem, przetwarzaniem i wydatkowaniem energii. Prawidłowy metabolizm energetyczny to sekret udanego treningu i dobrych wyników. Batony GO ON Energy i Vitamin mają w składzie także magnez i witamina C pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Już jedna porcja 50 g (czyli jeden baton) spożywana w ramach prawidłowo zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia pomoże uzyskać wymienione wyżej efekty zdrowotne. Batony są także źródłem witaminy E, która jest znana z silnych właściwości przeciwutleniających i nazywana często witaminą młodości.

Dodatki dla sportowców

Nowe batony GO ON wzbogacono również w dodatki ważne z punktu widzenia wysiłku fizycznego i potrzeb osób aktywnych fizycznie. Baton GO ON Vitamin kokosowy ma w składzie L‑karnitynę, czyli aminokwas doceniany przez sportowców ze względu na właściwości regenerujące organizm po wysiłku. L-karnityna bierze również udział w transportowaniu tłuszczów do mitochondriów, co wpływa na produkcję energii i jej transport, a także spalania tkanki tłuszczowej. Baton GO ON Energy orzechowo‑karmelowy został wzbogacony w naturalny ekstrakt z guarany i kofeinę, czyli substancje znane z właściwości pobudzających. Dzięki zawartości tych składników, batonem GO ON Energy można zastąpić filiżankę kawy.

Smaczny baton energetyczny

Firma Sante, opracowując receptury batony GO ON Energy i Vitamin, zadbała nie tylko o to, by były bogate w składniki odżywcze ważne dla osób aktywnych fizycznie, lecz także bardzo smaczne. Przemyślany dobór najwyższej jakości składników oraz unikalna technologia produkcji sprawiły, że batony po prostu rozpływają się w ustach. Zasmakują osobom, które uwielbiają smak klasycznych słodkich batonów. Baton GO ON Energy to coś dla miłośników kokosa, natomiast baton Energy to połączenie smaku orzeszków ziemnych i karmelu. Batony  GO ON to zdrowa przekąska, po którą można  sięgnąć w trakcie lub po treningu, a także w każdej chwili aktywnie spędzanego dnia.

Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Jej misją jest dostarczanie konsumentom żywności mającej korzystny wpływ na zdrowie oraz propagowanie wiedzy o prawidłowym odżywianiu i zdrowym stylu życia. Bogata i różnorodna oferta Sante obejmuje około 200 produktów w kategoriach: płatki śniadaniowe, ciastka i batony zbożowe, kasze, ziarna, batony proteinowe, masła orzechowe, napoje roślinne, pasty i pasztety roślinne, suplementy dla sportowców i inne. Flagowe marki Sante, rozpoznawalne i cenione przez konsumentów, to: Granola, Fit, Musli, Crunchy, Skarby Ziemi, Lovege, Go On, Green Tree, Cookiss, Flipsy. W 2016 r. firma Sante otrzymała prestiżowe wyróżnienie „Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma” w kategorii: Zdrowa żywność.