Nowe hummusy Sante według Kuchni 5 Przemian

Firma Sante zmodyfikowała recepturę hummusów tak, by składniki tego produktu były pochodzenia naturalnego. Hummusy Sante stworzono według przepisu opartego o Kuchnię Pięciu Przemian. Hummus Sante to produkt z Certyfikatem Vege – wegetarianie i weganie mają pewność, że jest w 100% roślinny. To produkt bez glutenu, o niskim indeksie glikemicznym, dostarczający błonnika, kwasu foliowego, manganu i żelaza. W ofercie Sante znajdzie się hummus klasyczny, hummus z oliwkami i hummus z suszonymi pomidorami.                                                                              

Hummus Sante – wszystkie składniki pochodzenia naturalnego

Hummus Sante to najwyższej jakości pasta z ciecierzycy i tahini (pasty sezamowej) z dodatkiem aromatycznych przypraw. Ma wspaniały smak i doskonale kremową konsystencję – ani jednej grudki! Dzięki ulepszeniu receptury zawiera składniki pochodzenia naturalnego. Usunięto regulator kwasowości, czyli kwas cytrynowy oraz przeciwutleniacz – kwas L askorbinowy, a koncentrat soku z cytryny zastosowano zamiast koncentratu z suszonej cytryny. Nową recepturę wzbogacono o kurkumę – przyprawę wykorzystywaną w kuchni Bliskiego Wschodu i znaną z dobroczynnych właściwości. Kurkuma ma działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i jest naturalnym antyoksydantem.  Hummusy Sante przyprawiono Solą morską Sante, która nie zawiera sztucznych antyzbrylaczy i jest źródłem naturalnego magnezu.

Certyfikat Vege – hummus Sante dla wegetarian, wegan i nie tylko!

Hummusy Sante uzyskały prestiżowy „Certyfikat Vege dla wegetarian i wegan” potwierdzający, że to produkty w 100% roślinne. Certyfikat Vege mogą otrzymać wyłącznie produkty nie zawierające żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, ani też jakichkolwiek składników organizmów modyfikowanych genetycznie. Składniki roślinne pochodzą z upraw, w których nie stosowano żadnych stymulatorów wzrostu. Produkt musi być także wolny od wszelkich zanieczyszczeń pośrednich, co oznacza, że podczas produkcji nie może mieć kontaktu z produktami niewegańskimi. Ani końcowy produkt, ani żaden z jego składników nie może być testowany na zwierzętach. Hummusy Sante spełniają wszystkie te rygorystyczne kryteria i już po raz drugi otrzymały znak jakości Vege. Hummusy Sante wyróżnia najwyższa jakość – nie trzeba być wegetarianinem czy weganinem, aby docenić jego smak i właściwości odżywcze!

Hummus Sante – źródło błonnika, kwasu foliowego, manganu i żelaza

Hummusy Sante są źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu trawiennego. Odznacza się także wysoką zawartością kwasu foliowego, który pomaga w prawidłowej produkcji krwi, w utrzymaniu prawidłowej funkcji psychologicznych i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Jest także źródłem manganu, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Hummus Sante klasyczny i hummus Sante z suszonymi pomidorami to ponadto źródło żelaza, które przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Hummusy Sante to produkty naturalnie bezglutenowe, odpowiednie dla osób, które chcą wyeliminować gluten z diety. Mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po ich spożyciu nie następują nagłe wahania poziomu cukru we krwi. Dzięki temu dłużej czujemy się najedzeni i możemy ograniczyć podjadanie.

Hummusy Sante – przepis według Kuchni 5 Przemian

Hummusy Sante są produkowane zgodnie z zasadami Kuchni 5 Przemian. Ta teoria smacznego i zdrowego gotowania w harmonijny sposób zwiększa energetyczny potencjał pożywienia. Wywodzi się z tradycyjnej medycyny chińskiej, wedle której cykl naturalnych przemian natury powinien znaleźć odzwierciedlenie również w sposobie tworzenia pokarmów. Hummus Sante zawiera wszystkie pięć elementów potrzebnych do zharmonizowania tej potrawy, dzięki czemu zwiększa się jej przyswajalność i strawność

 

Hummus Sante – smakowita przekąska i nie tylko

Kremowa pasta z ciecierzycy i tahini to przysmak kuchni arabskiej, który zyskuje coraz większą popularność również w Polsce. Przepadają za nim wegetarianie i weganie z uwagi na wysokie walory odżywcze i wspaniały smak. Hummus podawany ze świeżym pieczywem lub z chlebkami pita, doprawiony oliwą to prawdziwy, orientalny przysmak. Podawany na krakersach lub jako dip sprawdzi się jako oryginalna przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi – w dodatku bardzo smaczna i zdrowa!