Bakalie – pyszności nie tylko na święta

Migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, żurawina suszona, morele suszone, mieszanka studencka, słonecznik łuskany, rodzynki sułtańskie, śliwki suszone, pestki dyni – do wyboru, do koloru! W ofercie Sante znajdziesz najsmaczniejsze rodzaje suszonych bakalii i mieszanki bakaliowe. Suszona żurawina Sante to żurawina wielkoowocowa, która zachwyci kwaskowym smakiem i idealnie wzbogaci smak farszów, mięs i naparów. Migdały oferujemy w dwóch rodzajach: migdały blanszowane w płatkach i jako całe łuskane migdały. Płatki z blanszowanych migdałów zapewnią wykwintny smak i zwiększą wartość odżywczą dań mięsnych i deserów, całe migdały to sycąca na długo, smakowita przekąska. Suszone rodzynki, suszone morele, oraz migdały w płatkach to obowiązkowy składnik ciast i deserów, wspaniale smakują także z owsianką. Mieszanka studencka – idealna do chrupania – to nie tylko mieszanka orzechów, choć oczywiście zawiera orzechy, migdały, ale też rodzynki. Dynia łuskana to świetny dodatek do zup-kremów, sałatek i domowego chleba, oraz smaczna przekąska. Zdrowe bakalie to znakomity element nie tylko smacznej, lecz także prawidłowo zbilansowanej diety.