Hummus – sekret smaku Bliskiego Wschodu

Hummus (humus) to przysmak kuchni orientalnej, który robi furorę nie tylko wśród wegetarian i wegan. Po tę smakowitą i aromatyczną pastę z ciecierzycy i masła sezamowego coraz częściej sięgają też osoby jedzące mięso. Pasta hummus firmy Sante występuje w trzech smakach: hummus z suszonymi pomidorami, humus z oliwkami i hummus z ciecierzycy klasyczny. Hummus smakowy łączy smak tradycyjnej pasty z aromatem warzyw: pomidorów suszonych lub oliwek, które zaostrzają i urozmaicają bukiet smakowy. Czy można jeść hummus na diecie? Humus Sante to skarbnica cennych składników odżywczych: nie tylko białka i błonnika (wszystkie smaki), lecz także manganu i żelaza (humus klasyczny, humus z suszonymi pomidorami). Idealnie gładka konsystencja bez grudek – to także wyróżnia nasz hummus. Składniki, które go tworzą, dobieramy z najwyższą starannością, by zagwarantować wspaniały smak i wysoką wartość odżywczą. Z czym jeść humus? Posmaruj nim pieczywo chrupkie, wafle ryżowe lub zwykłe pieczywo. Możesz zastosować go jako sos do warzyw, mięs i ryb. Humus to także świetna przystawka, doskonała na spotkanie z przyjaciółmi. Nie tylko z wegetarianami!