Masło orzechowe

Masło orzechowe Sante
Masło orzechowe Sante

Jakie masło orzechowe wybrać?

Zajadają się nim dzieciaki z ulicy Sezamkowej, a Ty już próbowałaś? Masło orzechowe to smakowite smarowidło do zwykłego pieczywa, chrupkiego, wafli ryżowych czy macy, zarówno w wersji smooth (gładkie), jak i crunchy (z kawałkami orzeszków). Dodane do tradycyjnej owsianki wzbogaca jej smak i wartość odżywczą. Sportowcy i osoby aktywne fizyczne uwielbiają koktajle z dodatkiem masła orzechowego. Choć zawiera kwasy tłuszczowe nie tuczy, bo to tzw. zdrowe tłuszcze nienasycone: omega-6 i omega‑9: kwas oleinowy i kwas linolowy. Ponadto zastępowanie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi sprzyja utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Masło orzechowe to także porządna porcja białka i błonnika, a dieta bogata w te składniki to sposób na nasycenie głodu i dobre samopoczucie!