Błonnik na pierwszym miejscu

Otręby, zarodki pszenne i błonnik to kategoria produktów śniadaniowych, ale można je stosować jako dodatki do innych dań. Wszystkie zawierają błonnik naturalny. Dlaczego to ważne? Dieta bogata w błonnik pokarmowy poprawia pracę układu trawiennego, wspomaga odchudzanie i oczyszczanie organizmu.
Otręby zbożowe w naszym portfolio to: otręby owsiane wysokobłonnikowe „Premium”, otręby owsiane, otręby pszenne, otręby żytnie, otręby granulowane ze śliwką oraz otręby granulowane z żurawiną.
Otręby zbożowe możesz dodawać do owsianki, domowych ciasteczek z płatków owsianych, panierki. Produkt taki jak otręby owsiane odchudzanie czyni łatwiejszym, ponieważ jest źródłem błonnika.
Otręby owsiane „Premium” – mają rekordową zawartość beta-glukanów, które obniżają poziom cholesterolu. Zawierają znacznie więcej błonnika rozpuszczalnego (19 g/100 g) niż zwykłe otręby z uwagi na innowacyjną technologię produkcji.
Zarodki pszenne stabilizowane sprawdzą się w diecie fitness, diecie niskokalorycznej, eliminacyjnej. To prawdziwa bomba odżywcza! Zarodki pszenicy zawierają 6 witamin, 6 minerałów, białko i błonnik.
Błonnik 5 zbóż zawiera: pszenicę, żyto, owies, jęczmień oraz grykę, i dostarcza 5 witamin i 4 minerałów. Jest źródłem błonnika. Na odchudzanie może pomóc dieta bogata w błonnik, bo zapewnia na długo poczucie sytości.