Otręby

Kiedyś niedoceniane, dziś odkryte na nowo!

Otręby to najbardziej wartościowa część  ziarna, która kryje najważniejsze składniki pokarmowe: witaminy, minerały, białko i błonnik.  Codzienne spożywanie otrąb zaleca się wszystkim, którzy w swoim życiu stawiają na zdrowie! Szczególnie polecamy nasze otręby owsiane wysokobłonnikowe Premium. Dzięki specjalnej technologii produkcji zawierają aż 19% zawartość błonnika i ponad 6% beta-glukanów. Udowodniono w badaniach, że wystarczy codziennie zjeść tylko jedną 50-gramową porcję (5 łyżek), by skutecznie obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Otręby można dodawać do owsianki, jogurtu czy twarożku. Zastąpią z powodzeniem posypkę do mięs, wzbogacą smak surówek i zup, możesz je dodać do domowych wypieków. Naturalnie dbajmy o zdrowie!

Błonnik na pierwszym miejscu

Otręby to kategoria produktów śniadaniowych, które zawierają błonnik naturalny. Dlaczego to ważne? Dieta bogata w błonnik pokarmowy poprawia pracę układu trawiennego, wspomaga odchudzanie i oczyszczanie organizmu.
Otręby zbożowe w naszym
czytaj więcej...

Przeczytaj o tych produktach