Pasztet wegetariański – przysmak nie tylko dla wegan i wegetarian

Pasztet wegański to produkt 100% roślinny, z certyfikatem Viva Vege potwierdzającym, że jest idealny dla wegan i wegetarian. Interesuje Cię pasztet wegetariański z ciecierzycy, pasztet wegetariański z pieczarek czy pasztet wegetariański z soczewicy? A może pasztet wegański z żurawiną? W ofercie Sante znajdziesz sześć rodzajów wegańskiego pasztetu: z ciecierzycą, pasztet z soczewicą wegański, z pieczarkami, z fasolą i pestkami dyni, z cebulą. Te pasztety wegetariańskie nie tylko smakują wspaniale, lecz także dostarczają cennych składników odżywczych. Wszystkie zawierają błonnik i kwas foliowy. Są naturalnie bezglutenowe i mają niski indeks glikemiczny. Weganski pasztet z fasolą i pestkami dyni jest dodatkowo źródłem potasu, fosforu i żelaza. Pasztet z żurawiną, z ciecierzycą, pasztet wegetariański z pieczarkami, pasztet z fasolą i pestkami dyni zawierają mangan. Te pasztety wegetariańskie kochają nie tylko wegetarianie i weganie, lecz także osoby jedzące mięso. Wspaniale smakują z pieczywem chrupkim Sante, z waflami ryżowymi i ze zwykłym pieczywem. Spróbuj każdego i odnajdź swoje ulubione smaki!