Historia Sante

2016

Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma

Sante otrzymuje prestiżowe wyróżnienie „Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma” w kategorii: Zdrowa żywność. Ten specjalny tytuł jest przyznawany wyłącznie firmom, które wcześniej dwukrotnie uzyskają znak „Dobrej Marki”. Firma Sante otrzymała znak „Dobra Marka 2013” i „Dobra Marka 2014”!

Sante otrzymuje Diament Forbesa w kategorii: jedno z najbardziej rozwijających się przedsiębiorstw.

Sante otrzymuje Certyfikat VEGE dla 92 produktów.

Sante rozbudowuje kategorię śniadaniową o nowe produkty „100% bez sztucznych dodatków”.

2015

Studio Sante Uzdrowisko Miejskie

Firma Sante otwiera w Warszawie Studio Sante Uzdrowisko Miejskie, unikatowe SPA & Wellness. Do dyspozycji Klientów są baseny z Wodą Ożywioną, sauny (m.in. Ganbanyoku – japońska sauna skalna) i wypoczywalnie (m.in. Goldarium, grota solna). Oferta Studio Sante obejmuje również najnowocześniejszą diagnostykę biofeedbackową SCIO, elektroterapię SCENAR COSMODIC, zabiegi upiększające oraz personalną opiekę terapeutyczną i rehabilitacyjną.

Sante otrzymuje Certyfikat VEGE dla 14 produktów.

2014

Superbrands

Firma Sante otrzymuje tytuł Superbrands w kategorii „Polskie firmy”.

2013

Studio Sante

Powstaje projekt stworzenia Studio Sante – edukacyjnego centrum zdrowia w Warszawie. Rozpoczyna się rozbudowa budynku przy Jagiellońskiej 55A, gdzie ma być zlokalizowane Studio Sante.
2012

Super Taste Awards 2012

Granola czekoladowa oraz ciastka owsiane otrzymują nagrodę „Super Taste Awards 2012”.

2011

W Zakładzie Produkcyjnym Sante rozpoczyna się produkcja ciastek owsianych.

2010

Perły Rynku FMCG dla Sante

Cukier trzcinowy Demerara otrzymuje nagrodę „Perły Rynku FMCG”. Sante otrzymuje również Certyfikat BRC dla wyrobów śniadaniowych, batonów musli i wyrobów ekstradowanych.

Inwestycje w nowoczesność

Początek rozbudowy zakładu produkcyjnego w Sobolewie – powstają nowe hale produkcyjne i magazynowe (docelowo zakład ma mieć ponad 40 000 m2)

2009

Nowy produkt - cukier trzcinowy

Sante rozpoczyna import cukru trzcinowego z Mauritiusa i wprowadza go na polski rynek.

2008

Hit Handlu 2008

Granola otrzymuje tytuł „Hit Handlu 2008”.

2007

Granola Sante

Debiut na rynku nowej serii produktów – Granoli.

2006

Cool Brands 2006/07 oraz Gazele Biznesu

Sante otrzymuje wyróżnienie „Cool Brands 2006/07” jako marka innowacyjna; drugi raz z rzędu Sante otrzymuje również tytuł „Gazele Biznesu”.
2005

ISO 9001:2000 System HACCP

Firma Sante wdraża system zarządzania jakością zgodny z ISO 9001:2000 oraz System HACCP. Rozpoczyna się produkcja batonów Musli oraz preparowanych: ryżu i pszenicy.

Gazele Biznesu 2005

Sante otrzymuje tytuł „Gazele Biznesu 2005” jako najszybciej rozwijająca się firma w swoim segmencie.

2002

Budowa zakładu produkcyjnego w Sobolewie

Zakup nieruchomości w Sobolewie, gdzie będzie zlokalizowany nowy zakład produkcyjny, rozpoczyna się jego przebudowa i dostosowanie do produkcji musli.
2000

Alpro z Sante

Podpisanie umowy o współpracę z firmą Alpro. Sante zostaje jedynym dystrybutorem tej marki na rynek polski.

1999

Nowe produkty

Rynkowy debiut kotletów sojowych Fix i chrupiącego Crunchy.

1994

Zdobywamy rynek

Rozpoczęcie współpracy z sieciami Makro Cash&Carry, Geant, Hit, Ahold, Leclerc, Carrefour, Auchan oraz innymi.

1993

Musli Sante

Debiut pierwszego produktu typu musli.

1992

Początek

W Warszawie powstaje firma Sante.