Corn Flakes 250G

Corn Flakes to pyszne i mocno chrupiące płatki kukurydziane. Zawierają w 100% składniki pochodzenia naturalnego, w tym aż w 91% składają się z kukurydzy. Delikatne i lekkostrawne płatki kukurydziane to propozycja dla osób, które cenią klasyczne, smaczne śniadanie mleczne.

  • 100 % składników pochodzenia naturalnego
  • bez dodatku substancji konserwujących
  • bez dodatku sztucznych aromatów i barwników chemicznych
  • bez dodatku glutaminianów
  • bez dodatku emulgatorów i spulchniaczy
  • ponad 91% kukurydzy
  • źródło cennego błonnika.

Propozycja podania:

Płatki Corn Flakes smakują wyśmienicie z produktami Alpro, mlekiem, jogurtem lub kefirem. Aby zachować ich niezwykłą chrupkość, należy je spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.  Mogą stanowić zdrowy dodatek do ciast i deserów oraz dopełnienie pysznej sałatki owocowej. Z powodzeniem zastąpią tradycyjną panierkę do ryb lub mięsa oraz uzupełnią smak naleśników.

Dietetyk Sante radzi:

Płatki Corn Flakes to wyjątkowe bogactwo smaku oraz składników odżywczych. Jest to doskonała propozycja na wartościowe śniadanie, aby odżywić mózg i rozpocząć dzień w pełni sił. Lekkość płatków kukurydzianych to zdecydowanie zaleta dla tych, którzy cenią delikatny i łagodny smak. Ponadto niska zawartość tłuszczów oraz brak dodanych cukrów prostych sprawia, że płatki Bran Flakes mogą z powodzeniem stanowić formę przekąski osób dbających o zdrowie.

SKŁADNIKI:

Kasza kukurydziana 91%, cukier trzcinowy, sól morska, melasa trzcinowa.

Produkt może zawierać gluten oraz śladowe ilości mleka oraz soi.

Masa: 250g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1570 kJ / 371 kcal
Tłuszcz
0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany 78,0 g
- w tym cukry7,8 g
Błonnik9,6 g
Białko8,1 g
Sól1,5 g
SKŁADNIKI MINERALNE
Fosfor129,0 mg (18% RWS*)
Żelazo3,0 mg (21% RWS*)
Mangan0,4 mg (18% RWS*)
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Przeczytaj o tym produkcie