Cukier trzcinowy 500g

Cukier trzcinowy typu „Demerara” to nierafinowany cukier trzcinowy o jasnobrązowych, chrupkich, lekko wilgotnych kryształkach i delikatnym, karmelowym smaku. W przeciwieństwie do zwykłego cukru zawiera melasę – ciemnobrązowy syrop z trzciny cukrowej. To jej zawdzięcza złocistą barwę, karmelowy smak i wyjątkowy aromat.

Cukier trzcinowy typu „Demerara” to znakomity zamiennik zwykłego cukru, doskonały do słodzenia zwykłych i aromatycznych kaw i herbat oraz innych napojów. Jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw. Odrobinę cukru trzcinowego warto dodać do wykwintnych sosów, ciast i deserów. Duże połyskujące kryształy to doskonały składnik ciasteczek, puszystych biszkoptów, lodów, konfitur i likierów. Z cukrem trzcinowym można przygotować prawdziwe specjały takie jak: pieczona szynka w glazurze z ciemnego cukru czy duszony łosoś w polewie z burbona z cukrem trzcinowym.

SKŁADNIKI:

Cukier trzcinowy nierafinowany typ „Demerara”.

Masa: 500g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1690kJ/398 kcal
Tłuszcz
0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany 99,4 g
- w tym cukry99,4 g
Błonnik0 g
Białko0 g
Sól0 g
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Spróbuj także