Racuchy Owsiane 200g

Racuchy Owsiane 200g
Racuchy owsiane to połączenia smaku tradycji z nowoczesnością przygotowania. Zasmakuj nowej jakości tradycyjnych racuchów owsianych, będących źródłem cennych składników odżywczych.
Cena:
Cena netto:
Cena za kg:
3,22 zł
3,07 zł
16,10 zł
ilość:
DO KOSZYKA

Racuchy owsiane to połączenia smaku tradycji z nowoczesnością przygotowania. Zasmakuj nowej jakości tradycyjnych racuchów owsianych, będących źródłem cennych składników odżywczych.

- posiadają wysoką zawartość błonnika pokarmowego pochodzącego z otrąb owsianych. Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca spożywanie 20-40 g błonnika dziennie.
- są naturalnym źródłem witamin: B1 i kwasu foliowego.
- zawierają cenne składniki mineralne: fosfor, żelazo, cynk i magnez.

 

Mąka pszenna, otręby owsiane 41,3%, rodzynki, cukier wanilinowy (cukier, substancja aromatyczna: etylowanilina), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól morska.

Produkt zawiera gluten.

Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, sezamu, mleka, soi.

Masa: 200g

Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1429 kJ/338kcal

Tłuszcz

3,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

Węglowodany

59,0 g

w tym cukry

7,6 g

Błonnik

8,8 g

Białko 12,4 g
Sól 0,5 g 
Witaminy:  
Tiamina (wit. B1)

0,5 mg (45%)*

Kwas foliowy 45,5 µg (23%)*
Składniki mineralne  
Fosfor 226 mg (32%)*
Żelazo

2,5 mg (18%)*

Magnez

65,9 mg (18%)*

Cynk

2,3 mg (23%)*

  *% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
Nazwa produktu: Racuchy Owsiane
Producent: Sante A. Kowalski Sp. j. , ul. Jagiellońska 55A, 03-301 Warszawa
Warunki przechowywania lub użycia: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcja użycia: Składniki do przygotowania racuchów: 300 ml kefiru, 2 jabłka, masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia. Zawartość opakowania przesyp do naczynia, wymieszaj dokładnie z 300 ml kefiru. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w małą kostkę. Dodaj do uprzednio przygotowanej masy i wymieszaj dokładnie. Odstaw na 15 min. Ciasto nabieraj łyżką. Przekładaj na rozgrzany tłuszcz na patelni, formując nieduże placuszki. Smaż z obu stron do momentu aż racuchy będą rumiane.
Masa netto: 200 g