Migdały 100g

Migdały są zaliczane do superżywności ze względu na bogactwo cennych składników odżywczych. Migdały Bakalia dostarczają: witaminy E, witamin z grupy B, wielu minerałów, błonnika i białka. To znakomita alternatywa dla innych przekąsek. Migdały Bakalia są polecane wszystkim osobom, które chcą zadbać o prawidłową, urozmaiconą i smaczną dietę. Stanowią ważny element diety wegetariańskiej.

• naturalnie wysoka zawartość witaminy E
• naturalnie wysoka zawartość witamin z grupy B: B2 (ryboflawiny) i B3 (niacyny)
• źródło kwasu foliowego i witaminy B1 (tiaminy)
• naturalnie wysoka zawartość: magnezu, fosforu, potasu, żelaza, wapnia i cynku
• wysoka zawartość błonnika
• naturalne źródło białka

Migdały Bakalia to migdały łuskane – są gotowe do spożycia od razu po otwarciu opakowania. Sprawdzą się jako smakowita przekąska do chrupania między posiłkami – w domu, w pracy, w podróży. Stanowią wspaniały dodatek domowych wypieków i deserów. Migdały łuskane to produkt, po który często sięgają kobiety w ciąży.
Nowość! Praktyczne opakowanie ze struną dla Twojej wygody i dłuższego zachowania świeżości produktu! Struna umożliwia łatwe i skuteczne zamknięcie opakowania – bakalie nie wysypią się ani nie zawilgotnieją. To duże ułatwienie w kuchni, w pracy i w podróży. Teraz nasze bakalie możesz wziąć ze sobą gdzie tylko chcesz!

SKŁADNIKI: Migdały łuskane.

Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzeszki arachidowe oraz inne orzechy.

Masa netto: 100g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna2511 kJ/ 607 kcal
Tłuszcz
51 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,1 g
Węglowodany 6,6 g
- w tym cukry6,6 g
Błonnik13 g
Białko24 g
Sól<0,01 g
WITAMINY
Witamina E26 mg (217%)*
Tiamina0,25 mg (23%)*
Ryboflawina (wit.B2)0,7 mg (50%)*
Niacyna6,8 mg (43%)*
Kwas foliowy48 µg (24%)*
SKŁADNIKI MINERALNE
Potas740 mg (37%)*
Wapń276 mg (35%)*
Fosfor490 mg (70%)*
Magnez278 mg (74%)*
Żelazo5,2 mg (37%)*
Cynk3,3 mg (33%)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Spróbuj także