Masz ochotę na coś pysznego? Znajdziesz tu sprawdzone przepisy na smakowite i zdrowe dania! Pożywne śniadanie, szybki deser, wykwintna kolacja, niskokaloryczna przekąska – pomożemy Ci przyrządzić każde wyjątkowe dania!
Niebiański pudding chia z masłem orzechowym GO ON i granolą

Lato to czas, kiedy mamy ochotę na lekkie i zdrowe potrawy. Jeśli jeszcze nie próbowaliście puddingu chia, to najwyższy czas! Jest smaczny i łatwy do przygotowania. To propozycja na zdrowy deser, przekąskę, a nawet na śniadanie. Koniecznie wykorzystajcie owoce sezonowe, takie jak maliny, borówki amerykańskie czy jagody, które idealnie komponują się z nasionami chia. Przygotowanie […]

Bananowy shake z masłem orzechowym GO ON!

Jeśli brakuje Wam rano energii  lub przed treningiem sięgnijcie po smaczny i pożywny shake z masłem orzechowym GO ON! Sposób przygotowania: Do blendera dodajemy: obrane ze skórki i pokrojone w kawałki dwa banany, 0,5 litra napoju sojowego Alpro, 5 łyżek masła orzechowego GO ON! Następnie wszystko miksujemy i przelewamy do szklanki. Smacznego !

Babka wielkanocna z bakaliami Sante

Wielkanoc bez babki wielkanocnej? Niemożliwe! Przed Wami przepis na nieziemsko smaczną babkę wielkanocną z dodatkiem bakalii Sante! Mąka kukurydziana Sante jest wyjątkowo delikatna i dostarcza błonnika. Zamiast zwykłego mleka proponujemy Apro napój sojowy waniliowy, zawierający witaminy: B2, B12 i D2. Sprawi, że babka będzie jeszcze pyszniejsza i nada jej naturalnego  waniliowego aromatu. A bakalie Sante? […]

Zielone smoothie ze szpinakiem, bananem i lnem mielonym

Każdy dzień powinniśmy zaczynać od warzywnych koktajli, które zawierają witaminy i minerały odżywcze, a także dodają nam energii na cały dzień! Przed Wami pyszne zielone smoothie ze szpinakiem, bananem i lnem mielonym. Len mielony złoty Sante to najwyższej jakości odtłuszczone i zmielone nasiona lnu złotego – najszlachetniejszej odmiany lnu. Jest powszechnie doceniany z uwagi na […]

przepis na pączki serowo-kukrydziane

W Tłusty Czwartek mamy dla Was przepis na pyszne pączki serowo-kukurydziane. Lekko chrupiąca skórka, złocisty miąższ i subtelnie słodki smak sprawią, że będziecie za nimi szaleć. Tajemnica ich doskonałego smaku kryje się w sposobie smażenia – należy je smażyć na średnim ogniu, by dobrze upiekły się w środku, i by skórka się nie spaliła. Przepis […]

niebiański pudding z masłem migdałowym go on!

Specjalnie dla miłośników masła migdałowego i nasion chia przygotowaliśmy przepis na niebiański pudding. Nasz pudding jest pyszny, lekki, zdrowy i bez dodatku cukru. Masło migdałowe GO ON! składa się w 100% migdałów,  dostarczających nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. Nie zawiera ani dodatku oleju palmowego, ani dodatku soli i cukru. Uwielbiają je nie tylko osoby aktywne! […]

Pieczony pstrąg w soli morskiej gruboziarnistej Sante

Macie ochotę na wykwintne danie? Pstrąg pieczony w soli to uczta dla podniebienia! Dzięki soli gruboziarnistej Sante będzie kruchy, aromatyczny i delikatny! Pieczenie w soli to jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie doskonałej ryby. A więc do dzieła! Sposób przygotowania: Wypatroszone pstrągi spłukać wodą i osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Sól morską gruboziarnistą Sante wymieszać z […]

Sernik quinoa z masłem orzechowym

Sernik zawsze smakuje! Najbardziej z quinoa i masłem orzechowym GO ON!.  Przepis idealny jest na bankiety i rodzinnie uroczystości. Sposób przygotowania: Do blendera wsypujemy 130 g orzechów (włoskie oraz  laskowe), 50g daktyli, 2 łyżki kakao, 2 łyżki oleju kokosowego. Następnie wszystko dokładnie blendujemy. Uzyskaną masę rozprowadzamy w tortownicy. W tym czasie gotujemy 240g quinoa (komosa […]

Kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym

Paulina Gruszecka, prowadząca blog Jazzowe Smaki, przygotowała dla Was prosty przepis na pyszny deser: kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym Sante! Przygotowanie tego dania zajmie Wam dosłownie chwilę! Kulki zdrowia to wartościowa przekąska zwłaszcza na zimowe dni. Można je również podawać jako deser albo zdrowy przysmak dla dzieci. Amarantus BIO to rekordzista pod względem […]

Gruszka z nadzieniem amarantusowo-żurawinowo-migdałowym

Przed Wami smakowity deser, doskonały na jesienne, pochmurne dni. Żaneta Bartoszek, autorka przepisu, do nadzienia gruszki wykorzystała pyszny i zdrowy amarantus. Amarantus jest źródłem białka. Dostarcza cennych witamin z grupy B (wit. B6, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego), oraz składników mineralnych: fosforu, żelaza, cynku, magnezu, potasu i wapnia. Odznacza się także wysoką zawartością błonnika. Nie bez […]