Czekoladowe ciasteczka z ksylitolem Sante

Lista składników

Wiemy, że uwielbiacie Świąteczne wypieki. Specjalnie dla Was Paweł Młynarski przygotował przepis na czekoladowe ciasteczka z ksylitolem Sante.
PRZYGOTOWANIE:
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
  • W blenderze rozdrobnić gorzką czekoladę, migdały, słonecznik, orzechy oraz płatki owsiane i przełożyć do innego naczynia.
  • Do dużego naczynia włożyć olej kokosowy, ksylitol, jaja i kakao, miksować ok. 2 minut.
  • Do całości dodać mąkę kokosową, zmielone migdały, słonecznik orzechy, płatki owsiane, zmielony len, sodę spożywczą i sól himalajską.
  • Miksować ok. 1 minuty.
  • Na blasze przykrytej papierem do pieczenia w odległości ok 3 cm od siebie ułożyć uformowane z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.
  • Ciasteczka piec ok 10-12 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w hermetycznie zamykanym pojemniku.

SMACZNEGO!
Autor zdjęcia i przepisu Paweł Młynarski