Domowe musli bez dodatku cukru

Lista składników

Domowe musli bez dodatku cukru

Wszyscy wiemy, jak ważne jest śniadanie! Aby dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych, polecamy pożywne śniadanie bez dodatku cukru! Spróbuj domowego musli z Otrębami owsianymi wysokobłonnikowymi Premium

Musli Lo bez dodatku cukru to mieszanka płatków zbożowych (w tym: orkiszowych) z jagodami goji. Otręby owsiane Premium mają aż 19% błonnika oraz 6% beta-glukanów.

Jagody goji  zwane „owocami długowieczności”, należą do tzw. superfoods  – to produkty naturalne zawierające najcenniejsze dla organizmu człowieka składniki odżywcze. Odznaczają się również wysoką zawartością błonnika oraz witamin A i E (tzw. witaminy młodości). Są źródłem wartościowego białka i żelaza.

Sposób przygotowania:

Musli zalać niewielką ilością gorącej wody i odstawić, aż płatki namiękną. Jabłko i banana pokroić na cienkie półplasterki, rozdrobnić orzechy włoskie, dodać jagody goji. Następnie dodać napój roślinny do uzyskania ulubionej konsystencji. Wszystko dokładnie wymieszać. Spożywać na ciepło. Porcja na 1 osobę.

Smacznego!

Autor: Magdalena Leonkiewicz, dietetyk Sante