Masz ochotę na coś pysznego? Znajdziesz tu sprawdzone przepisy na smakowite i zdrowe dania! Pożywne śniadanie, szybki deser, wykwintna kolacja, niskokaloryczna przekąska – pomożemy Ci przyrządzić każde wyjątkowe dania!
przepis na pączki serowo-kukrydziane

W Tłusty Czwartek mamy dla Was przepis na pyszne pączki serowo-kukurydziane. Lekko chrupiąca skórka, złocisty miąższ i subtelnie słodki smak sprawią, że będziecie za nimi szaleć. Tajemnica ich doskonałego smaku kryje się w sposobie smażenia – należy je smażyć na średnim ogniu, by dobrze upiekły się w środku, i by skórka się nie spaliła. Przepis […]

niebiański pudding z masłem migdałowym GO ON

Specjalnie dla miłośników masła migdałowego i nasion chia przygotowaliśmy przepis na niebiański pudding. Nasz pudding jest pyszny, lekki, zdrowy i bez dodatku cukru. Masło migdałowe GO ON składa się w 100% migdałów,  dostarczających nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. Nie zawiera ani dodatku oleju palmowego, ani dodatku soli i cukru. Uwielbiają je nie tylko osoby aktywne! […]

Pieczony pstrąg w soli morskiej gruboziarnistej Sante

Macie ochotę na wykwintne danie? Pstrąg pieczony w soli to uczta dla podniebienia! Dzięki soli gruboziarnistej Sante będzie kruchy, aromatyczny i delikatny! Pieczenie w soli to jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie doskonałej ryby. A więc do dzieła! Sposób przygotowania: Wypatroszone pstrągi spłukać wodą i osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Sól morską gruboziarnistą Sante wymieszać z […]

Sernik quinoa z masłem orzechowym

Sernik zawsze smakuje! Najbardziej z quinoa i masłem orzechowym GO ON.  Przepis idealny jest na bankiety i rodzinnie uroczystości. Sposób przygotowania: Do blendera wsypujemy 130 g orzechów (włoskie oraz  laskowe), 50g daktyli, 2 łyżki kakao, 2 łyżki oleju kokosowego. Następnie wszystko dokładnie blendujemy. Uzyskaną masę rozprowadzamy w tortownicy. W tym czasie gotujemy 240g quinoa (komosa […]

Kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym

Paulina Gruszecka, prowadząca blog Jazzowe Smaki, przygotowała dla Was prosty przepis na pyszny deser: kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym Sante! Przygotowanie tego dania zajmie Wam dosłownie chwilę! Kulki zdrowia to wartościowa przekąska zwłaszcza na zimowe dni. Można je również podawać jako deser albo zdrowy przysmak dla dzieci. Amarantus BIO to rekordzista pod względem […]

Gruszka z nadzieniem amarantusowo-żurawinowo-migdałowym

Przed Wami smakowity deser, doskonały na jesienne, pochmurne dni. Żaneta Bartoszek, autorka przepisu, do nadzienia gruszki wykorzystała pyszny i zdrowy amarantus. Amarantus jest źródłem białka. Dostarcza cennych witamin z grupy B (wit. B6, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego), oraz składników mineralnych: fosforu, żelaza, cynku, magnezu, potasu i wapnia. Odznacza się także wysoką zawartością błonnika. Nie bez […]

Semifreddo ciasteczkowe

Przepyszne, trudno inaczej określić ten prosty lodowy deser z kawałkami owsianych ciasteczek.